En underbar försommardag ute på Fotö ställde vi upp med följande lag:
Niiki - Mike, Wallnér, Kevin, Per - Petter, Erik R - Samuel, David, Jompa - Patrik
På bänken: Kalle, C-M
Vi fick en lektion hur man spelar gräsfotboll.
Vi började annars ganska bra och hade ett antal bra anfall men fick inte till sista passningen alternativ skottet. Fotö var farliga när de fick bollar på sina snabba offensiva spelare. När deras vänsterytter kommer på kanten och får in ett inlägg där deras forward slänger sig och nickar in 1-0 vid bortre stolpe. Snyggt men det kändes lite onödigt när vi hade folk med i positionerna. Efter målet tog Fotö över. Vi försöker rulla från backlinjen men kommer sällan till en rättvänd mittfältare och förlorar bollen på mitten eller så vinner deras backar de långbollar som kommer. Fotö har några farliga målchanser men Nikki behöver inte göra några kvalificerade räddningar.
1-0 i paus där Fotö tog över efter halva halvleken.
I andra halvlek skapar vi en jättechans när Jompa kommer runt och spelar snett inåt till David som dundrar bollen i underkanten av ribban och en halvmeter ut, vi krigar om andrabollen men får inte till något läge och Fotö kan rensa undan bollen till slut. Vi har ett något bättre anfallsspel än i slutet av första men skapar inget. Fotö ställer om och har betydligt farligare anfall. Efter dryga kvarten får Fotö en frispark på högerkanten. De slår en stenhård frispark mot straffpunken där deras spelare är först med huvudet och styr in bollen bakom en chanslös Nikki. Vi svarar minuten senare när vi slår en boll över deras backlinje, där deras mittback är först men Patrik ger sig inte och tar bollen och får i väg ett placerat men inte allt för märkvärdigt skott som målvakten släpper in. Sedan kommer 2 minuter där Fotö punkterar matchen. Först kommer de på sin vänsterkant på en omställning och lyckas komma runt mot kortlinjen ett par meter från mål och få in bollen och deras forward kan brösta in bollen från nära håll. Strax efter slår de en långboll som både C-M och Kevin går på och krockar, Per halkar men vi lyckas ändå springa hem och avvärja kontringen men ur en snäv vinkel skjuter deras spelare bollen i närmsta krysset. Vi spelar upp oss och och har ett par bra anfall, David har ett skott som tar på Patrik annars hade målvakten haft det väldigt tufft att ta den.
Fotö vinner rättvist och visade hur man spelar fotboll på en lite ojämn naturgräsmatta.